ATV Husets guide för ATV och Quad Handtag

Lär dig mer om handtag för tumgas och rullgas

Hos ATV Huset finner ni ett urval av de olika handtag som finns på marknaden för ATV, Quad och Cross. Det finns olika handtag för olika applikationer. En ATV har oftast tumgas monterat original och har därför samma diameter på höger och vänster gummihandtag, 22 mm är standard. En Cross eller en ATV med rullgas har däremot olika diameter på höger och vänster handtag på grund av den större diametern på rullgashandtaget.
Header ATV Handtag
Byte av handtag
Hur byter man då ut sina gamla slitna grepp mot nya fräscha? Det finns en mängd olika tekniker men det sätt vi anser lättast är följande:
1. Börja med att skära bort de gamla handtagen, vill du bevara de gamla handtagen kan du använda ett tryckluftsmunstycke och ”skjuta” av handtaget om det inte sitter limmat eller är för skadat. Rengör sedan styret från gummirester med en kniv eller lösningsmedel.
2. Ta de nya handtagen och fyll dem delvis med bensin* och skvalpa runt bensinen i handtaget, bensinen gör att gummit i handtaget smälter något och skapar ett slags lim som hjälper handtaget att sitta fast.
3. Låt bensinen verka i ca 30 sekunder, beroende på tjockleken på handtaget och kvalitén på gummit, och tryck sedan på det nya greppet på styret i en rörelse, Vissa gummihandtag har ett färdigt hål i botten för att släppa ut luft som samlas där när man trycker på handtaget. Har inte ditt handtag det kan du ta en liten skruvmejsel och göra ett litet lufthål för att underlätta monteringen.
4. När du har fått på handtaget på styret har du några sekunder på dig att justera handtaget så att det sitter som du vill innan handtaget fastnar.
5. Vill du säkra handtaget ytterligare kan du använda najtråd.
6. Klart! Ut och åk med dig!
*OBS! Var försiktig vid användning av bensin då det både är skadligt för huden och för miljön. Använd skyddshandskar, skyddsglasögon och gör dig av med överbliven bensin på avsedda platser.