Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Sprayaggregat med eller utan spraybom

Fimco är en Amerikansk tillverkare av sprut, sprayaggregat och andra redskap för skötsel av grönytor, vi har mångårig erfarenhet av Fimcos produkter och anser att de håller överlägset högst kvalitet av alla sprutaggregat på marknaden. Med ett gediget tillbehörs och reservdels sortiment kan du vara säker på att hitta en ATV spruta för just dina behov samt veta att du kan ha redskapet i många år utan problem!

Här följer information om fördelarna med Fimcos sprutaggregat!

Översikt Sprayaggregat

Hur fungerar sprutan?

Sprutan har lågt beläget inlopp vilket ger minimalt spill.

Den elektriska membranpumpen aktiveras vid tryckförändirng på utloppsidan och går endast när handtaget på handsprutan trycks ner eller när ventilen till spraybommen öppnas, vilket sparar ditt batteri! 

Vid körning med spraybom med öppna ventiler kan du stänga av och sätta på pumpen från förarplatsen med av/på knappen på kablaget som kopplas till batteriet.

De större sprayaggregaten (95L) har grenrör monterat efter pumpen för anslutning av spridarbom, grenröret har även uttag för manometer (Tillbehör) samt en by-pass ventil för vätska när du släpper handtaget på handsprutan eller stänger ventilen till bommen.

TF Munstycken används på de mindre bommarna (2 Munstyken) - Ger en bred spridning med grövre droppar, fungerar med de flesta ogräs och gödningsmedel.

AIXR munstycken sitter på bommarna med 3 eller fler munstycken - AIXR munstyckena ger större droppar med luftinduktion som gör att vätskan sprids mindre med vinden, Munstyckenas spridning överlappar för att ge total täckning av sprayområdet. Fungerar med alla ogräs och gödningsmedel och ger en bättre spridning för fungicid bekämpare och andra mindre vanliga ogräsdödare.

Alla Fimcos sprutaggregat är certifierade "Round-Up Ready"

Bra att veta!

Fimco rekommenderar att du köper ogräs och gödningsmedel i flytande form för användning i sprut aggregaten, vid användning av pulverbaserade medel finns risk att medlet inte fullt löser sig i vattnet med följd att pumpen eller ledningarna blir igentäppta.

Måste du använda pulver eller granualtbaserade bör detta först blandas tills det löses upp i en separat tank och mixas ordentligt innan du fyller på det i tanken, Fimco rekommenderar att du löser upp medlet i en separat behållare och sedan tillsätter det till tanken då den är halv-fylld med vatten, ssedan blandar du det i tanken och fyller resten av tanken med vatten.

Fimcos sprutaggregat är anpassade för alla typer av ogräs ocg gödningsmedel och är "Round-Up Ready" MEN de är inte avsedda för någon typ av lösningsmedel, drivmedel eller annan brandfarlig/oljebaserad vätska.

När du är klar med besprutningen rekommenderas att du fyller tanken med rent vatten och sprutar igenom systemet för att inga beläggningar skall skapas i systemet.

Infö Vinterförvaring skall tanken, pumpen och ledningarna tömmas helt på vatten, varken pump eller tank bör förvaras där det förekommer risk för minusgrader.