Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Mopeder, MC Scooter, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Bytes & Returformulär

Loading...

Retur & Bytesvillkor

Du har som kund hos oss, i enlighet med distansförsäljningslagen, alltid rätt att ångra eller byta en eller alla varor i din beställning inom 14 dagar från att du mottagit ordern.

ATV Huset skall, senast 14 dagar efter att du mottagit din order, skriftligen via formuläret på hemsidan mottagit din bytes eller returförfrågan. Senast 14 dagar efter att denna förfrågan har besvarats skall varorna skickas tillbaka till oss.

Läs våra fullständiga bytesvillkor nedan, för att returnera en vara använder du returformuläret ovan.

Returadress

Alla returer skickas till:

ATV Huset AB

Amalia Jönssons Gata 4

421 31 Västra Frölunda

Varorna som returneras skall skickas som Posten Företagspaket eller DHL Paket, vi har ingen möjlighet att ta emot försändelser som anländer till utlämningsställen.

Önskar du retursedlar skickade till dig för retur eller byte se nedan. "Returfrakt"

Nya regler för returrätt

I enlighet med uppdateringen av distans och hemförsäljningslagen som trädde i kraft den 13/6-2014 så gäller nya regler för utnyttjandet av ångerrätten vid distanshandel. 

Den nya lagen gör skillnad i att du som konsument nu har rätt att returnera en vara även om denna varit använd i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att säkerställa att varan som beställdes är densamma som levererades. Vid nyttjandet av denna rätt har ATV Huset AB i form av säljare rätt att ta ut en ersättning för varans värdeminskning i det fall detta föreligger. 

För att förenkla hanteringen av returer och byte både för dig som kund samt för oss som säljare samt undvika eventuella tvister så väljer ATV Huset att ha som policy och garanti för dig som kund att om nedan punkter uppfylls vid retur eller byte så kommer ej något avdrag för värdeminskning ske. Uppfylls däremot inte punkterna nedan så kommer ATV Huset i de fall detta anses nödvändigt att nyttja sin lagliga rätt att ta ut en ersättning för varans värdeminskning. Denna ersättning varierar från fall till fall och meddelas konsumenten innan eventuell återbetalning sker.

Riktlinjer för retur och byte för att undvika avdrag för värdeminskning:

  • Om varans förpackning är återförslutningsbar så har du rätt att öppna förpackningen och kontrollera samt prova varan. Varan skall vid retur däremot vara i originalskick samt i sin originalförpackning.
  • Bytes / Ångerförfrågan har mottagits av oss inom 14 dagar från att du hämtat ut försändelsen. Du har därefter 14 dagar på dig att se till att varorna når oss. 
  • Varan/Varorna skall returneras i sin originalförpackning, förpackningen får ej vara skadad och allt ursprungligt innehåll skall medfölja. 
  • Varan/Varorna får ej ha varit monterade, använda eller på annat sätt avvika från sitt ursprungliga skick.
  • Elektriska produkter i plomberad förpackning får ej ha fått sin plombering bruten.

Att genomföra ett byte

Använd formuläret “Returnera din varalängst upp på denna sida. Ange här dina kunduppgifter, anledningen för returen och om du vill bli återbetald eller byta dina varor mot något annat. Du får så snart vi behandlat din förfrågan en bekräftelse på om din returbegäran är godkänd eller inte varpå du kan skicka tillbaka varan till oss. Vid returer eller byten står du som konsument för returfrakten tillbaka till oss. Se priser och villkor för returfrakt nedan.

Byte: Vid byte till en ny produkt anger du vilken produkt du önskar byta mot varpå vi beställer hem eller lägger undan denna produkt till dig. Din nya produkt skickas så snart vi mottagit och godkänt din returnerade vara. Är den ursprungliga varan dyrare än varan du önskar byta till så återbetalas du mellanskillnaden, med avdrag för de nya fraktkostnader som tillkommer. Se nedan för kostnader för returfrakt. Är den nya varan dyrare än den ursprungliga varan följer en faktura på mellanskillnaden med den nya varan.

Returfrakt

Vid returer eller byten står du som konsument för returfrakten tillbaka till oss. ( Vid reklamationer, dvs om ATV Huset skulle leverera fel vara eller om den levererade varan är skadad eller på något annat sätt inte stämmer överens med vad som är beställt står ATV Huset för returfrakten. Läs mer under "Reklamera en vara" på kundtjänst sidan. )

Varorna som returneras skall skickas som Posten Varubrev, Posten Företagspaket eller DHL Paket, vi har ingen möjlighet att ta emot försändelser som anländer till utlämningsställen.

För att förenkla returhanteringen kan vi skapa och e-posta eller skriva ut och skicka returfrakthandlingar som du kan använda för att få paketet skickat tillbaka till oss. Ange i returformuläret om du önskar få fraktsedlar skickade till dig och om du har möjlighet att skriva ut dem själv eller inte.

Väljer du att använda dig av våra returfraktsedlar debiteras detta lika med den frakt som din ursprungliga order hade, dock lägst 55:-. Se returfraktkostnad nedan.

Vi har fraktavtal med både Posten och DHL vilket gör att vår returfrakt ofta är ett billigare alternativ.

Retursätt:

Retursätt och kostnader för retur vid användande av våra returfraktsedlar

Posten Varubrev Retur 95:-

Används vid mindre skrymmande gods upp till 2kg, Återförpacka dina beställda varor i emballaget varan kom i och klistra på returfraktsedeln som vi skickar till dig, lämna sedan in på Posten Utlämningställe.

Schenker Privpak Omdub Retur / Posten Mypack Return 195:-

Används vid mer skrymmande gods upp till 20kg, Återförpacka dina beställda varor i emballaget varan kom i och klistra på returfraktsedeln som vi skickar till dig, lämna sedan in på ombud för Schenker eller Posten (beroende på vilken typ av fraktsedel som är utfärdad)

Schenker System / Stycke - Pris Avtalas Per Order

Används vid mycket skrymmande Gods som Plogar och hjulpaket, Återförpacka varorna i Embalaget de kom i och klistra på returfraktsedeln som vi skickar till dig, kontakta sedan oss så bokar vi upphämtning med Schenker.

Betalning / Återbetalning

Retur:

Vid retur

  • DIBS/KORTBETALNING: Har du betalat med kort, ange dina kontouppgifter i returformuläret så återbetalar vi dig så snart vi mottagit din retur.
  • KLARNA FAKTURA/KONTO: Har du valt Klarna faktura eller konto som betalningssätt, var god ange i formuläret nedan om du redan har betalt fakturan eller ej. Har du betalt fakturan så makulerar vi din faktura hos Klarna så snart vi mottagit din retur, varpå du blir kontaktad av Klarna som återbetalar dig. Har du inte betalt faktura så makulerar vi denna så snart vi mottagit din retur och du får en E-post bekräftelse på detta så snart det är gjort. OBS! Tänk på att Klarna faktura har en betaltid på 14 dagar, har du inte betalt fakturan och skickar tillbaka varan till oss efter att betaltiden gått ut kommer Klarna att skicka en påminnelseavgift till dig som vi ej kan makulera.

Byte:

Vid byte

  • Vid byte till billigare vara återbetalas mellanskillnaden minus eventuella returfraktkostnader till dig. Har du betalat med kort återbetalas mellanskillnaden direkt till ditt konto, har du betalat med Klarna återbetalar Klarna dig så snart vi mottagit returen.
  • Vid byte till dyrare vara skickar vi med en faktura med den nya varan på mellanskillnaden samt eventuell returfraktkostnad.