Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Mopeder, MC Scooter, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Montering och Funktioner Motobatt Batterier


Alla Motobatt batterier kommer färdigfyllda och laddade direkt för att monteras i ditt fordon. Det enda du behöver göra är att ansluta plus och minuspolerna på batteriet. Följ nedan steg för att installera ditt batteri rätt!

 

  • Öppna kartongen och kolla så att alla monteringsdetaljer finns med, du skall ha ett set med batteripoler, monteringsskruv samt insexnyckel för montering. Vissa batterier innehåller även spacers om monteringen sker i en batteribox som är större än Motobatt batteriet.
  • Kolla så att batteriet har korrekt spänning, det skall ligga mellan 12,85 och 12,7 volt.
  • Notera hur batteripolerna på ditt befintliga batteri siter samt vilken position batteriet har i batterilådan, använd de medföljande spacer plattorna för att få batteriet att passa bra i batterilådan. 
  • Lyft av skyddspluggarna från de terminaler som du skall använda med en kniv eller smal skruvmejsel, låt pluggarna sitta kvar på de batteripoler som du inte använder.
  • Montera batteripolerna med de medföljande insexskruvarna i terminalerna du tagit bort skyddspluggarna på, en batteripol för minus ( Svart ) och en för plus ( Röd ). Du behöver inte använda dig av Loctite på skruvarna då terminalerna är något koniska för att skruvarna skall sitta kvar. DRA INTE ÅT SKRUVARNA FÖR HÅRT!
  • Montera batteriet i fordonets batterilåda och anslut dina plus och minuskablar till batteripolerna med de medföljande skruvarna. Dra inte åt dessa för hårt heller!
  • Klart!

1. Ta loss skyddspluggarna försiktigt 2. Batteripolsanslutning 3.Montering av batteripoler

Montering av kablar med eller utan batteripolsterminaler.

Du kan montera kablarna från fordonet antingen direkt i batteripolsanslutningar eller via en batteripolsterminal ( exempel B ).

 

Underhållsladdning

Precis som vanliga AGM syra batterier måste Motobatt batterierna underhållsladdas om de står oanvända under långa perioder. Använder du din ATV för att arbeta i skogen och använder mycket elektronisk utrustning är det en god idé att underhållsladda batteriet på din maskin när du inte använder den för att alltid hålla batteriet i gott skick. Ställer du av ditt fordon under långa perioder är en underhållsladdare ett måste för att batteriet inte skall ladda ur sig och förstöras. Detta har alla syra och gel batterier gemensamt.

Dubbla plus och minusanslutningar

På de Motobatt batterier som har dubbla plus och minuspoler, som nedan bild, kan du använda båda polerna för att montera extra tillbehör som batteriladdare, GPS, Vinschkablar eller annan elektrisk utrustning. Du kan behöva komplettera med ytterligare batteriterminaler eller skruvar för att nyttja alla fyra poler.Spacers

Spacers är de plastdetaljerna som hjälper till att hålla batteriet stadigt på plats i batterilådan på ditt fordon, på de flesta Motobatt batterier ingår dessa spacers. Dessa används när Motobatt batteriet är mindre än Originalbatteriet och behöver stabiliseras i batteriboxen. I vissa fall behöver man inte använda dessa spacers.


Välja rätt Motobatt Batteri

Motobatt har batterier för nästan alla applikationer och passar de flesta fyrhjulingar, quad, motorcyklar, mopeder och mc scooters på marknaden. För att få hjälp att välja rätt batteri till ditt fordon kan du ta hjälp av Motobatts batteriguide, klicka på nedan bild för att komma till guiden eller använd vår sökfunktion på hemsidan " Hitta reservdelar" och leta upp rätt batteri till din ATV.