Allt För Din Släpvagn Online!

Klicka Här!

Mopeder, MC Scooter, Delar & Tillbehör

Klicka Här!

Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Policy för personuppgifter & Cookies mm.


ATV Huset Policy för Personuppgifter & Cookies

För oss på ATV Huset är det viktigt för oss att du som kund känner dig trygg i hur vi hanterar dina personuppgifter innan, under och efter ett köp hos oss. Dessa uppgifter gäller ATV Huset AB & www.atvhuset.se samt dess systersidor www.trailerhuset.se & www.scooterhuset.se, i nedan Policy näms ATV Huset då detta är det registrerade bolaget bakom dessa systersidor.

Nedan kan du läsa mer om våra policys och vilka rättigheter du har som kund när du handlar av oss. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på tillbehor@atvhuset.se eller 031-773 99 10

Övergripande Personuppgiftsansvarig

ATV Huset AB

556674-8926

031-7739910

Ekonomi@atvhuset.se

För dig som inte vill läsa allt kan vi sammanfatta våra Policys:

  • ATV Huset och dess systersidor (www.trailerhuset.se - www.scooterhuset.se) använder Cookies för att förbättra kundupplevelsen i våra webshoppar - Läs mer nedan hur du raderar och blockerar cookies samt vad dessa gör.
  • Alla uppgifter som lämnas till eller på ATV Huset och dess systersidor behandlas konfidentiellt och ges endast tillgång personer på företaget som behöver dessa för att fullgöra våra förpliktelser till dig som kund.
  • All trafik genom vår webshop sker genom krypterad teknik genom SSL & HTTPS och alla uppgifter hanteras i system som är lösenordsskyddade där endast anställda p åATV Huset ges tillgång.
  • Vi är måna om din integritet och rättigheter, har du frågor kring något rörande dessa uppgifter eller önkskar hjälp med att ta bort dig eller få utdrag över dina uppgifter ur vårt kundregister, epost-lista eller liknande kan du alltid kontakta oss direkt på  tillbehor@atvhuset.se eller 031- 773 99 10

GDPR

Från den 25/5 2018 kommer den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla som lag i Sverige. GDPR ersätter PUL (Personuppgiftslagen). GDPR antogs av EU i april 2016. 

I och med de nya bestämmelserna läggs ett stort fokus på integritetsskydd där vi som butik måste göra det tydligt vilka bestämmelser som gäller samt till vad de personuppgifter vi behöver för att fullgöra vårt åtagande till dig som kund används till samt att vi endast får använda dessa uppgifter i samtycke med dig som kund eller besökare.

Praktiskt innebär detta att du som kund får bättre kontroll på dina personuppgifter och information om vad de används till och varför.

ATV Huset har sedan starten varit måna om att våra kunder skall känna sig fullständigt trygga med oss som leverantör och har tidigare skyddat dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen, i och med den nya dataskyddsförordningen uppdaterar vi våra rutiner och information för att förhålla oss till rådande regler och lagar.

Hur vi behandlar dina personuppgifter

ATV Huset använder de personuppgifter som du själv lämnar för att fullgöra våra åtaganden gentemot dig som kund, läs mer nedan om vilka uppgifter vi använder, till vad vi använder dem och hur du själv kan välja att dra tillbaka dina uppgifter.

Vid fall där myndigheter kräver tillgång till dina personuppgifter från oss kommer dessa endast delas om lagen kräver detta.

Automatisk datainsamling

Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används. 

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1kb) som sparas på din dator och lagrar information.  Cookies används bl.a för att förbättra webbplatsen för användaren. 

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, sk. session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookien mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information.  Bl.a om vad du har lagt i din kundvagn, eller om du är inloggad på vår site. 

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. 
Session cookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Session Cookies kan inte heller komma åt, läsa, eller på något sätt ändra någon annan data på din dator.

De flesta webbläsare är från början inställda på att acceptera cookies. Om du vill går det att blockera cookies, antingen alla eller bara från specifika webbplatser.

  • Använder du Google Chrome kan du använda denna plugin för att förhindra insamling av data genom cookies
  • Använder du Mozilla Firefox  kan du använda denna plugin för att förhindra insamling av data genom cookies
  • Använder du Microsoft Explorer kan du läsa mer här om du du raderar cookies från din dator
  • Använder du Safari kan du använda denna plugin för hantera data genom cookies

Datainsamling vi använder med Google’s Verktyg

  • Google Analytics: är ett analysverktyg som ger oss möjligheten att se hur besökarna till vår webbsida använder webbshoppen. Informationen som samlas in kan inte spåras tillbaka till dig som individ. Genom Google Analytics kan vi förbättra innehållet på sidan genom att se vilket innehåll som är populärt.
  • Google Analytics Remarketing: Dessa cookies placeras på din dator och gör det möjligt för oss att visa relevanta annonser efter ditt besök. Genom dessa cookies kan vi inte identifiera dig som individ.
  • Google Adwords:  Adwords är Googles annonsverktyg och data som samlas in genom cookies för Adwords hjälper oss att visa relevanta annonser för dig i sökresultatet på Google.se, Dessa cookies kan inte heller härledas tillbaka till dig som individ.
  • Google Adwords Remarketing: Fungerar i princip på samma sätt som övriga Adwords cookies och samlar in information om produkter du besökt för att visa dessa i Googles Annons Nätverk, Inte heller dessa cookies kan identifiera dig som individ.

Här finner du information från Google om hur olika cookies från dem används.

Du kan läsa mer om hur Google Analytics använder insamlad data här

Du kan välja att hindra informationen som Google-cookien genererar om ditt användande av vår webbsida från att samlas in och användas av Google i framtiden genom att ladda ned och installera Google Analytics Opt-out Browser Add-on för din nuvarande webbläsare. Här hittar du detta tillägget

Du kan också installera tillägget Ad-Blocker på din browser för att förhindra remarketing reklam. Läs mer här

Vilken Personlig Data Vi Hanterar vi?

Dessa uppgifter hanterar vi för att fullfölja vårt åtagande mot dig som kund

All typ av sparade data sparas endast i lösenordskyddade system vilka endast anställda av ATV Huset har tillgång till för att fullgöra våra åtagande mot dig som kund.

  • Namn, personnummer, adress, telefonnummer & epostadress
    • Dessa uppgifter lämnas av dig i och med att du beställer en vara av oss i vår webbutik, per telefon eller e-post. Uppgifterna använder vi för att fullgöra din order och uppgifterna sparas i vårt affärssystem under de 36 månader du har reklamationsrätt på produkterna du köper (36 Månader är lagstiftad reklamationsrättstid, vid köp av fordon med längre garantitider sparas uppgifterna under garantitiden)
  • Kommunikation mellan dig och ATV Huset
    • Kommunikation via mejl och meddelande via SMS eller Facebook sparas i vårt mejlsystem för att kunna gå tillbaka i ärendehistorik samt för uppföljning
    • Kommunikation via telefon sparas ej
  • Orderhistorik
    • Sparas under reklamationssrättstiden
  • Användarnamn 
    • Väljer du att skapa ett konto i vår webbshop kan du själv välja vilka uppgifter som skall finnas i ditt konto – vill du ta bort ditt konto helt och håller mejlar du oss på tillbehor@atvhuset.se så raderar vi det.
  • Trafikinformation som levereras av din webbläsare, som webbläsarversion, språk, adress till sidan du kom från och annan trafikinformation som IP adress
    • Används för att förbättra innehållet på vår sida, läs mer under ” Datainsamling vi använder med Google’s Verktyg
  • Klickbeteenden som vilka länkar du klickar på och när
    • Används för att förbättra innehållet på vår sida, läs mer under ” Datainsamling vi använder med Google’s Verktyg
  • Efter lagd order kommer du få en inbjudan från Truspilot omdömmestjänst för att betygsätta din uppleverlse kring ditt köp
  •             Används för att förbättra din och våra andra kunders upplevelse av att handa av oss, att lämna omdömme är helt frivilligt och du kan i mejlet direkt avregistrera dig från liknande utskick.

Vilka Rättigheter har du?

Rätt att avanmäla sig från reklamutskick

Du kan när som helst välja att avböja marknadsföringsmaterial från ATV Huset och kan göra så genom att:

  • (a) Följa instruktionerna för avregistrering i relevant utskick
  • (b) Om du har ett konto hos ATV Huset, ändra dina preferenser under dina kontodetaljer
  • (c) Kontakta oss via epost till tillbehor@atvhuset.se

 

Få tillgång till dina uppgifter

Du har rätt att få en kopia av dina personliga uppgifter. Kontakta oss via epost till tillbehor@atvhuset.se om du önskar det.

 

Datasäkerhet

Hur vi skyddar dina uppgifter

På ATV Huset tar vi hanteringen av dina personuppgifter på allvar, därför gör vi allt vi kan för att förhindra att obehöriga får tillgång till dem.

Vi arbetar också med interna rutiner för förvaltning av uppgifter som lämnas med lämpliga fysiska, tekniska och administrativa procedurer så att uppgifterna inte kommer personer inom företaget som inte behöver dem tillhanda.

  • Säker hantering – vi skyddar informationen genom att följa allmänna rekommendationer om säkerhet på datorer och internet. Alla våra system är lösenordskyddade och tillgång ges endast till personal som har direkt användning av dessa för att fullgöra våra förpliktelser mot dig som kund.
  • Säker webbkommunikation – Vår hemsida använder kryptering genom SSL och HTTPS. Betalningslösningar genom tredje part hanteras av dessa parter, och sker också genom krypterad kommunikation.

 

Hur länge sparar vi dina uppgifter

ATV Huset sparar bara dina kunduppgifter så länge vi behöver för våra redovisade syften, alltså så länge som krävs för att vi på bästa möjliga sätt skall kunna hjälpa er under och efter ett köp med hänsyn taget till att vi vill kunna bevara en god kundupplevelse och svara på frågor om tidigare interaktioner. Vi måste också ta hänsyn till att det kan finnas lagliga krav på att behålla viss information under längre tid.

Detta innebär att vi kan behålla dina personuppgifter en rimlig period efter din senaste interaktion med oss. När uppgifterna vi har inte längre är nödvändiga för detta så raderar vi dem ur vårt system. Vi kan behålla vissa uppgifter efteråt, men i sådana fall endast i anonymiserad form.

 

Ändringar av dessa principer

Om vi ändrar dessa principer kommer vi posta den reviderade utgåvan här, med ett uppdaterad revisionsdatum. Vi uppmuntrar våra kunder att kontrollera detta regelbundet. Om vi skulle göra stora ändringar som innebär stora skillnader så kan vi komma att informera våra kunder om detta direkt, till exempel via epost, innan ändringarna träder i kraft.

Senaste uppdateringen av våra personvärnsprinciper skedde 2018-05-07

 

Kontakt vid frågor

Vi värdesätter dina åsikter. Om du har några frågor kring detta dokument, eller om något är oklart, kontakta oss gärna

E-post tillbehor@atvhuset.se Telefon 031-773 99 10