Fraktfritt över 1000:-*Frakt under 1000:- = 75:-Snabba Leveranser

Kort Batteri Fakta


Batterierna
på dagens fyrhjulingar är tämligen små och klarar inte av att stå oladdade under längre perioder, det kan räcka att din ATV står en vecka eller två utan att användas för att batteriet skall börja ladda ur sig.

När batteriet börjar ladda ur sig och kommer under ca 12,5 volt börjar det att ta skada, står batteriet en längre tid med urladdat batteri kommer det att skadas såpass mycket att det inte går att ladda upp igen, sker detta måste du köpa ett nytt batteri för ca 1000kr och dagen som skulle ägnats till att köra eller arbeta med din ATV är förstörd.

Har du en smart batteriladdare från C-TEK, Noco eller Battery Tender så kan du undvika detta, med deras smarta batteriladdare fäster du en snabbkontakt på batteripolerna på din ATV och när du ställer fyrhjulingen efter att du varit ute och kört kopplar du snabbt in batteriladdaren och ställer den på auto läget.

Du kan nu låta laddaren stå tills nästa gång du skall använda fyrhjulingen och du kan då vara säker på att din C-Tek batteriladdare har tagit hand om och underhållsladdat batteriet så att det är redo att användas.

Smarta Batteriladdare Från CTEK

Se Alla Batteriladdare

Enkel inkoppling

Det finns flera olika snabbkopplinar till laddarna som gör att du inte behöver lyfta på sadeln för att ladda batteriet. Koppla bara in laddaren till anslutningskontakten. Det finns även en kontakt med inbyggd spänningsmätare där du kan se direkt hur mycket kapacitet som finns kvar i batteriet.

Batteriladdaren har två lägen. MC läge funkar bra till alla moped, MC och ATV batteri. Bil läge använder du ifall du skall ladda ett batteri till din bil.

Olika laddare

Jämför våra olika batteriladdare

Det kan vara av olika anledningar som du behöver en laddare till din ATV eller Moped.

Du kanske använder vinschen eller servostyrningen mycket vilket förbrukar mycket ström. Eller du kanske inte kör din maskin dagligen utan endast på helgen, och ibland kan det gå flera veckor mellan gångerna. Då finns det risk för att ditt batteri laddas ur. Har du en laddare hemma kommer du både att spara pengaroch få en mer driftsäker ATV eller Moped!

 

Exempel 1.

Du startar din maskin och kör ut och plogar en stund. Sedan tillbaks in i garaget och sedan iväg till jobbet. När du kommer hem efter jobbet är det samma procedur, upp och ner med plogen i ett. Varje gång du kör vinschen in och ut så förbrukas det en hel del ström, och först gick det åt en del ström för att starta maskinen. Generatorn på maskinen laddar ditt batteri när du kör, men eftersom du kör såpass kort tid kommer du aldrig få ett fullt laddat batteri. Det blir alltså mindre och mindre med ström i batteriet. Och en dag när du skall starta så går den inte igång.

Hade du haft en C-TEK batteriladdare inkopplad hade du alltid haft ett fullt laddat batteri redo för dagens arbete.

 

Exempel 2.

Du kör inte din ATV eller Moped så ofta. Alla maskiner drar lite tjuvström vilket medför att batteriet förr eller senare kommer bli urladdat när du inte kör den.

De flesta batterier på en ATV är förhållandevis små. Storleken gör att de snabbare drar ur sig. Ett urladdat batteri fryser redan vid ett par minusgrader vilket med största sannolikhet medför att batteriet går sönder och du får köpa ett nytt. Ett fullladdat batteri fryser först vid -63grader. Har du en C-TEKLADDARE  kopplad till din maskin så ser laddaren till att först ladda upp batteriet ordentligt och sedan går laddaren per automatik in i en underhållsladdningsfunktion där batteriet laddas i korta intervall när det behövs. Du behöver alltså inte hålla koll på laddaren. Laddaren lever sitt eget liv och ser till att hålla batteriet fräscht.